MNRT Kongresszus 2023

Kedves Kollégák!

A Magyar Neuroradiológiai Társaság 2023. november 9-11. között Debrecenben rendezi a XXX. jubileumi továbbképző tanfolyamát és kongresszusát. A helyszín a Nagyerdőben lévő Divinus Hotel, az ünnepi kongresszusra mindenkit szeretettel várunk!

A november 9-i tanfolyam fő témája a gyermek neuroradiológia, melyet Patay Zoltán emlékének szentelünk. A tanfolyam során az agyi anatómiától és fejlődési rendellenességektől kiindulva eljutunk a gyermekkori epilepsziákig, melyet úgy klinikai, mint képalkotó diagnosztikai és idegsebészeti oldalról rendesen körbejárunk. Hasonlóan cselekszünk a hidrocefaluszokkal is, majd a gyermekkori neurointervenciókat követően a gyermekneurológiai betegek aneszteziológiai kihívásaival zárjuk a napot.

A Kongresszus fő témái a gyermekkori stroke, a neurointervenciós lehetőségek mellett a neurodegenerativ kórképeket, a gyermekkori fejfájást és a demyelinisatiós kórképeket ölelik fel, de nem mehetünk el szó nélkül a covid és posztcovid eltérések tárgyalásától sem. Minden területen várjuk tudományos és összefoglaló előadásaitokat, esetbemutatásaitokat – hisszük, hogy majd a végleges program méltán lesz hű a Jubileumhoz.

A Kongresszus alatt lesz lehetőségünk társasági programokra is, vagy csak arra, hogy a Nagyerdőn sétáljunk, vagy bebarangoljuk az Egyetemi Campust.

Az absztrakt leadási határidőt meghosszabíttottuk szeptember 17-ig

A kedvezményes regisztráció határideje: 2023. szeptember 9.

A regisztráció és az absztrakt beküldő felület már él, várjuk a jelentkezésüket!

Szívélyes üdvözlettel,

Berényi Ervin
a kongresszus elnöke

Szikora István
a Magyar Neuroradiológiai Társaság elnöke