A társaságról

A Magyar Neuroradiológiai Társaságot szakmánk úttörői azért alapították 1989-ben, hogy fórumot teremtsenek annak a szűk közösségnek, melynek tagjai a kor korlátozott eszközeivel igyekeztek láthatóvá tenni a központi idegrendszert. Deák György főorvos úr és Kenéz József professzor úr már a CT és MR korszak hajnalán tisztán látták a szakma jövőjét.

Éleslátásukat mi sem bizonyítja jobban, mint az a szédületes fejlődés, mely a morfológia mind tökéletesebb ábrázolásán túl mára lehetővé teszi egyfelől a funkció megbízható képi demonstrációját, a biokémiai összetétel elemzését, láthatóvá teszi a fehérállományi pályarendszereket, másfelől a legsúlyosabb népbetegségek, így például a stroke eredményes minimálisan invazív terápiáját.

A radiológusok soraiból kialakult szuper-specializált szűk csoport mára nagy, befogadó közösséggé fejlődött. Ma Társaságunk célja, hogy fórumot teremtsen mindazon kollégáknak: klinikus orvosoknak és idegtudósoknak, képalkotó asszisztenseknek és ápolóknak egyaránt, akik bár más-más irányból tekintenek az idegrendszeri betegségekre, de látni csakis a képalkotás eszközeivel láthatják azokat.

Megújult honlapunkon szeretettel köszöntjük minden kedves tagunkat és vendégünket, és várjuk mindazok jelentkezését, akik a fenti nagy közösség tagjainak érzik magukat.

Ha szeretne Társaságunkba belépni, kérjük, töltse ki az itt letölthető belépési nyilatkozatot és a Társaság főtitkárának elküldeni azt a fotitkar@mnrt.hu e-mail címre.

 

Budapest, 2018 november 3.

A Magyar Neuroradiológiai Társaság Vezetősége

Dr. Somogyi Rita
Főtitkár
Dr. Gyuricza István
Ifjúsági felelős
Dr. Barsi Péter
Pénztáros
Dr. Szikora István
Elnök

Vezető tisztségviselők