MNRT 2021 Köszöntő

Kedves Kollégák,

A Magyar Neuroradiológus Társaság vezetése az idén újra nekilendül a szokásos évi kongresszus megszervezésének, melynek helszíne a Pécsi Tudományegyetem, időpontja 2021. november 4-6.

A feladat most sem egyszerű, hiszen a járványnak közel sincs vége és nem tudhatjuk miként alakul, milyen korlátok várnak ránk november elején. Nincs más “fegyverünk”, mint az oltás és az optimizmus, ezekkel felvértezve a vezetőség jelenléti konferenciát tervez, fenntartva annak lehetőségét, hogy szerencsétlen esetben az online térbe szorulunk. Éppen ezért egy kétlépcsős regisztrációban gondolkodunk, melyet a közeli hetekben szeretnénk elindítani. A regisztráció alkalmával a regisztrációs díj első részét kell majd befizetni és ősszel a másodikat. Az első részlet lenne az online regisztrációs díj, melyet ha a körülmények engedik, kiegészítünk a második résszel, ami a jelenléti formát teszi lehetővé. Mindannyiunktól fokozott figyelmet igényel a regisztrációs folyamat és a szállások foglalása is, hiszen ha korlátozásokba ütközünk, a szállások lemondása is szükséges lehet. A szállásfoglásról ezért egyénileg kell majd gondoskodni, de természetesen a lehetséges szálláshelyekről a Kongresszus Szervező Iroda kellő időben részletes tájékoztatást fog nyújtani. A tervezett novemberi első hétvégén tudomásunk szerint más nagyobb létszámú rendezvény nem lesz, de javasoljuk mindenkinek, hogy a szállásfoglalást időben tegye meg.

A jelenléti konferencia esetén november 4.-én kezdenénk a továbbképző tanfolyammal, melynek témáit tavalyról megtartottuk – a koponyabázist és a koponya traumát járnánk körbe. Péntek (nov. 5.) reggel pedig indulna a konferencia a megszokott koreográfiával szombat kora délutánig. A jelenléti
forma esetén is szeretnénk streaming segítségével valós idejű online hozzáférést biztosítani. Az online verzióban szerda és csütörtök délután tervezzük a továbbképző tanfolyamot, péntek délután és szombat délelőtt pedig a tudományos program zajlik. Tekintettel a bizonytalanságokra és utazási korlátozásokra külföldi felkért előadóinkat telekonferencia útján invitáljuk, ha személyesen nem tudnak eljönni.

Hamarosan tehát szeretnénk a regisztrációt elindítani és természetesen további részleteket is meg fogunk osztani.
Várunk mindenkit szeretettel, mindent megteszünk egy várva várt és sikeres konferencia megszervezéséért és lebonyolításáért, reméljük együtt, hogy az idén személyesen találkozhatunk!

Baráti üdvözlettel,

Dr. Bogner Péter
a konferencia elnöke

Dr. Szikora István
a MNRT elnöke