MNRT 2020. évi Kongresszusa – Köszöntő

Tisztelt Kollégák,

Ilyen vészterhes időkben nem könnyű tervezni, de legyünk erősek és higgyünk magunkban és kollégáinkban, hiszem, hogy képesek leszünk legyőzni a járványt és találkozni tudunk a Magyar Neuroradiológiai Társaság 2020. évi Kongresszusán és Továbbképző Tanfolyamán Pécsett,
2020. november 12.-14. között.
Tudom, hogy mindannyian feszülten figyeljük a napi híreket, követjük a drasztikus válságintézkedéseket a munkahelyeinken és az országban. Fontos, hogy figyeljünk egymásra és összetartsunk, segítsünk mindenhol, otthon, a barátoknak, a kollégáknak.
A tervezgetést a vezetőség már egy-két hónapja elkezdte, a konferencia helyszíne a Szentágothai János Kutatóközpont lesz, mely kényelmes, modern tereket biztosít a konferenciának, csak úgy, mint a kiállítóknak. A Továbbképző tanfolyam és a Kongresszus fő témái részben pécsi kötődésűek, hiszen kiváló klinikus kollégákkal dolgozhatunk együtt, a témák a koponyatrauma, a koponya bázis diagnosztikája és klinikuma, napirenden tartjuk a stroke diagnosztikát és intervenciós terápiáját,
valamint az egyéb neuro-intervenciós lehetőségekről is hallani fogunk. Ugyancsak nyitni szeretnénk a neuroradiológiához kötödő transzlációs kutatásokra, melynek keretében bemutatkozik az MTA pécsi Klinikai Idegtudományi Képalkotó Kutatócsoportja és természetesen várjuk a többi egyetem hasonló jellegű tevékenységének bemutatását is.
A szociális programok szigorúan a várfalakon belül, a város történelmi emlékei között lesznek megrendezve.
Bárcsak november lenne már… Remélem addigra az előttünk lévő nehéz hetek a rossz emlékek között fakulnak és tudunk újra örülni a személyes viszontlátásnak.

Prof. Bogner Péter, a kongresszus elnöke
Prof. Szikora István, az MNRT elnöke